måndag , 16 september 2024
SPORT

Ajax vann efter 34 straffar

100

0-1 förlust för Ajax i första matchen. I den andra matchen blev det 1–0 mot Panathinaikos. Det innebar att det avslutades i Amsterdam med straffar på torsdagskvällen.

Avgörandet togs först efter 25 minuters straffläggning, då Ajax gjorde mål från i den 17:e straffen.

Dansken Anton Gaaei sköt kontrollerat bollen och Ajax vann. Totalt dömdes 34 straffar och straffresultatet blev 13–12 till Ajax. Situationen gick så långt att båda lagens målvakter fick skjuta och blev målskyttar. Dessutom lyckades Panathinaikos svensk Alexander Jeremejeff sätta två straffar och göra två mål.

”Klar match”, sa Ajax målvakt Remko Pasveer ironiskt på klubbens hemsida.

Enligt ESPN är 34 straffar rekord i tävlingen som arrangeras av Europeiska fotbollsförbundet (Uefa). UEFA:s tidigare längsta straffläggning inträffade under U21-EM 2007, då Nederländerna slog England med 13–12 efter 32 straffar.

Enligt ESPN kommer världsrekordet från maj i år, då en slutspelsmatch i den israeliska tredjeligan avgjordes efter en 56:e straff.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

RELATERADE ARTIKLAR

Svenska damgolfaren i Trumps innersta krets

Hon ställdes inför valet att antingen betala 1,7 miljoner kronor eller lämna...

Duplantis segrade mot Warholm i 100 metersfajten

På 100 meter besegrade Mondo Duplantis Karsten Warholm på ett avgörande sätt,...

Där satt det! nya rekordet i världens viktigaste sport

Nytt världsrekord: 83 korvar på 10 minuter, nåväl kanske inte viktigaste sporten,...